•  Het verlichten van de arbeidsomstandigheden
 •  Het verhogen van de productiviteit van uw medewerkers
 •  Het reduceren van het ziekteverzuim

MAFI Aanhangwagens

Onder aanhangwagens worden verstaan: vier- of meerwielige wagens welke zijn voorzien van een trekstang. Deze aanhangwagens worden middels een industrietrekker of ander aangedreven transportmiddel verplaatst. Bij lichtere uitvoeringen kan de trekstang worden voorzien van een handgreep om de wagen met de hand voort te kunnen trekken.Voor het bepalen van de juiste aanhangwagen, dient men het volgende te weten:

 1. Draagvermogen
 2. Afmeting laadvloer
 3. Laadvloerhoogte
 4. Vloer/terreinoppervlakte
 5. Wendbaarheid
 6. Treinvorming
 7. Snelheid trekker
 8. Aanwezigheid van hellingen c.q. drempels

Specials

 • Diepladermodellen waarbij de laadvloer tussen de wielstellen is verlaagd, om een eenvoudige belading mogelijk te maken of in die gevallen waar men met geringe doorrijhoogtes te maken heeft zijn ervoor gemaakt om de last zo laag mogelijk te plaatsen.
 • Langgoedwagens waarbij men twee draaischamels d.m.v. een uitschuifbaar mechanisme aan elkaar koppelt. Bij deze wagens kan men de laadvloer qua lengte aanpassen aan de te transporteren producten.
 • Aanhangwagens met een hydraulisch te heffen laadplateau kunnen gebruikt worden om onder lasten te rijden en de gehele last te heffen om transport mogelijk te maken. Aanhangwagens welke middels het zwanenhals principe verplaatst worden, worden vaak gebruikt wanneer men grotere aantallen wagens nodig heeft.

Typen