•  Het verlichten van de arbeidsomstandigheden
  •  Het verhogen van de productiviteit van uw medewerkers
  •  Het reduceren van het ziekteverzuim

Uitvoeringsvormen

De kolomzwenkkraan

De kolomzwenkkraan is opgebouwd uit een vierkante verzwaarde kolom waarvan de hoogte wordt bepaald door de hoogte van de te heffen last. Deze kolom wordt op een vloerplaat gemonteerd waarmee de unit aan de vloer is te verankeren. Aan de bovenzijde van de kolom is een draaipunt gemonteerd met daarop een dwarstraverse waaraan de daadwerkelijke balancer komt te hangen.

De lengte van de dwarstraverse wordt bepaald door het gewenste werkgebied. De dwarstraverse is 270° draaibaar in het horizontale vlak. Uiteraard kan de kolomzwenkkraan worden gemonteerd op een met een handpallettruck of vorkheftruck te verplaatsen vloerplaat, zodat deze universeel inzetbaar is en al naar gelang verplaatst kan worden naar elders.

Zwenkkraan voor muurmontage

Deze opstellingsvorm wordt vaak gekozen daar waar het niet mogelijk is om de hierboven genoemde kolomzwenkkraan te monteren in verband met ruimtegebrek. De zwenkkraan voor muurmontage bestaat uit een speciaal ontworpen frame dat middels ankers of keilbouten aan de muur wordt gemonteerd. Aan dit frame is wederom een draaipunt gemonteerd waarin de dwarstraverse wordt gemonteerd. Aan deze dwarstraverse wordt de balancer gehangen, waarbij de lengte van de dwarstraverse weer wordt bepaald door het gewenste werkgebied.

Kraanbaansysteem

Op het moment dat een groot werkgebied moet worden bestreken, is de kolomzwenkkraan niet meer inzetbaar. Voor deze gevallen wordt gebruik gemaakt van een kraanbaansysteem. Dit systeem kan aan het bestaande plafond of staalconstructie worden gehangen. Het kraanbaansysteem is in de basis opgebouwd uit de volgende componenten:

  • twee lengteliggers
  • een dwarstraverse

De dwarstraverse waaronder de balancer wordt gehangen, wordt verrijdbaar onder de twee lengteliggers gemonteerd. Doordat gebruik wordt gemaakt van zeer speciale loopwielen kan de balancer snel en licht verreden worden. Aan de hand van het gewenste werkgebied worden de lengtes bepaald van zowel de lengteliggers als ook van de dwarstraverse.

De voordelen van dit kraanbaansysteem

Het grote voordeel van dit kraanbaansysteem is dat er geen obstakels op de vloer staan en dat het systeem zich uitermate leent voor het monteren van een tweede of derde dwarstraverse. De dwarstraverse kan uiteraard worden geleverd in een aangedreven uitvoering zodat de gehele last nog makkelijker te positioneren is.

Productafbeeldingen

Manut-LM Kolomzwenkkraan voor dozen en vaten l Lift Quality BV - Specialist op het gebied van ergonomie en hefmiddelen
Manut-LM Kolomzwenkkraan l Lift Quality BV - Specialist op het gebied van ergonomie en hefmiddelen
Manut-LM Kolomzwenkkraan - Railsysteem l Lift Quality BV - Specialist op het gebied van ergonomie en hefmiddelen
Manut-LM Sateliet kolomzwenkkraan l Lift Quality BV - Specialist op het gebied van ergonomie en hefmiddelen
Manut-LM Zwenkarm voor platfondmontage l Lift Quality BV - Specialist op het gebied van ergonomie en hefmiddelen
Manut-LM kolomzwenkkraan - Vacuümheffer voor rollen zonneschermen l Lift Quality BV - Specialist op het gebied van ergonomie en hefmiddelen
Manut-LM kolomzwenkkraan - Vacuümunit voor zakken l Lift Quality BV - Specialist op het gebied van ergonomie en hefmiddelen
Manut-LM vacuumunit aan rail constructie l Lift Quality BV - Specialist op het gebied van ergonomie en hefmiddelen
Manut-LM Kolomzwenkkraan plafond l Lift Quality BV - Specialist op het gebied van ergonomie en hefmiddelen
Manut-LM Platen met kolomzwenkkraan l Lift Quality BV - Specialist op het gebied van ergonomie en hefmiddelen

Productvideo's

Geen video's gevonden

Productfolders

Geen folders gevonden