Meer aandacht voor preventie en ergonomisch werken in 2017

Wijziging in de Arbeidsomstandighedenwet

De Tweede Kamer heeft onlangs ingestemd met een voorgestelde wijziging van de Arbeidsomstandighedenwet. De nieuwe Arbowet zal naar verwachting begin 2017 ingaan. De wens tot wijziging van de Arbowet is deels een reactie op het SER-advies uit 2014, “Betere zorg voor werken”, dat gaat over de toekomst van de arbeidsgerelateerde zorg. Of de wetswijziging inderdaad begin 2017 ingaat hangt af van de behandeling in de Eerste Kamer later dit jaar.  

Veruit de belangrijkste wijziging heeft te maken met de rol en de taken van de bedrijfsarts om ziekteverzuim te voorkomen. De ruim 1000 bedrijfsartsen in Nederland krijgen er een belangrijke taak bij. Voortaan moeten ze de werkgever ook adviseren over hoe hij ziekte en uitval door het werk het beste kan voorkomen.

Fysieke belasting

Werknemers die bijvoorbeeld elke dag voorwerpen tillen of dragen hebben een grote kans op (blijvende) rugklachten. Het is daarom belangrijk om deze vorm van fysieke belasting zo veel mogelijk te beperken of in elk geval op een verantwoorde manier uit te voeren. Werkgevers zijn verplicht om maatregelen te treffen zodat werknemers veilig kunnen tillen en dragen.

Verlicht het zware werk!

Een van deze maatregelen is het gebruiken van zo veel mogelijk hef- en tilhulpmiddelen. Zo zijn er heftafels, stapelaars, lasheftafels, manipulatoren en vacuümapparatuur die het zware werk kunnen verlichten. Lift Quality BV beschikt over een uitgebreid leveringsprogramma van hef- en tilhulpmiddelen voor de industriële sector, maar ook binnen de gezondheidszorg bieden wij pasklare oplossingen. Zoals de patiëntenlift, beddenheffer en rolstoellift. Ook echo- en dialyseapparatuur kunnen op ergonomische werkhoogte worden gebracht met onze op maat gemaakte tilhulpen.

Voorkom ziekteverzuim

Door de enorme schat aan ervaringen die gedurende de afgelopen 20 jaar zijn opgedaan, is Lift Quality dé specialist geworden daar waar het gaat om het humaniseren van de arbeidsomstandigheden. Onze toepassingen en oplossingen zullen de arbeidsomstandigheden verlichten, de productiviteit van uw medewerkers aanzienlijk verhogen en een substantiële bijdrage leveren aan het reduceren van het ziekteverzuim.

Wij nemen uw rugklachten graag van u over!

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies. Telefoon: 0162 518 123 of per e-mail: info@liftquality.nl

Bronnen: Arbo-online.nl, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Manut-LM Vacuümheffer voor dozen l Lift Quality BV
EdmoLift Rolstoel reparatie heftafel - type CL 1000 l Lift Quality BV - Specialist op het gebied van ergonomie en hefmiddelen
Klantgerichte oplossingen - Work Positioner l Lift Quality BV
Aero-lift Clad-lift vensterrobot l platenrobot l Lift Quality BV