•  Het verlichten van de arbeidsomstandigheden
  •  Het verhogen van de productiviteit van uw medewerkers
  •  Het reduceren van het ziekteverzuim

Case studies

Lift Quality beschikt over een zorgvuldig gekozen leveringsprogramma in kwalitatief hoogwaardige producten. Samen met de klant streven we naar een gefundeerde en gedegen totaaloplossing die resulteert in een ergonomisch verantwoorde arbeidsplaats. Hieronder ziet u een aantal uitgelichte cases.

Lift Quality

EdmoLift heftafel TLT 1500 l Goederenheffer

Relatie: McDonald’s, Grote Houtstraat Haarlem

Probleemstelling:

Het vervangen van de bestaande goederenlift (een volledige kolom) in het restaurant. De wens van de klant was om deze te vervangen voor een goederenlift die in de grond wegzakt waarbij de bovenzijde van de lift vervolgens deel uitmaakt van de vloer van het restaurant.

Oplossing:

In samenwerking met McDonald’s Haarlem en DRDS bouwgroep heeft Lift Quality een goederenheffer gerealiseerd tussen de kelder en het restaurant. Hierbij is gebruikgemaakt van een EdmoLift elektro-hydraulische schaarheftafel type TLT 1500, uitgevoerd met een 3-voudig verticaal gesynchroniseerd scharenpakket en een draagvermogen van 1000 kg

 Opbouw

De heftafel TLT 1500 is voorzien van een opbouw. De opbouw is uitgevoerd in staalplaat, 2200 mm hoog en heeft 3 gesloten zijden. Om toegang tot het platform te krijgen is aan de korte zijde een draaideur met deurvergrendeling gemaakt over de volledige hoogte. Op het dak van de opbouw zijn de tegels geplaatst zoals deze ook in het restaurant liggen. Staat de goederenheffer in de onderste stand, dan is deze in het restaurant volledig aan het zicht onttrokken en kan er over de opbouw worden gelopen.

Veiligheid

Wanneer met een goederenheffer wordt gewerkt zal er ook aan de veiligheid gedacht moeten worden. De goederenheffer is in het restaurant alleen te bedienen met een sleutelcontact. Om te waarschuwen dat de heffer in beweging komt, gaat er zowel in het restaurant als in de kelder een signaallamp knipperen. Bij een gevaarlijke situatie kan de goederenheffer in de kelder uitgeschakeld worden met een noodstopknop. De draaideur kan alleen worden geopend middels een elektrische deurvergrendeling op het moment dat de heftafel in de bovenste of in de onderste stand staat.

Lift Quality

Work Positioner WP 70 EM l Nachtkastenheffer

Relatie: St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein

Probleemstelling

Het schoonmaken en verplaatsen van zware nachtkasten. Om fysieke belasting van de schoonmakers te beperken werd een oplossing gezocht voor het tillen en verplaatsen van de nachtkasten.

Oplossing

Met de eenvoudig te bedienen Work Positioner type WP 70 EM ontwikkelde Lift Quality specifiek voor het St. Antonius Ziekenhuis een nachtkastenheffer. De WP 70 heffers verplaatsen, heffen en handelen producten tot 70 kg op een efficiënte en elegante manier, en zijn bovendien uiterst licht en nauwkeurig te verrijden.

Deze Work Positioner werd uitgerust met een speciaal hulpgereedschap waarmee de nachtkasten op een snelle en makkelijke manier zijn op te nemen. Vervolgens kan het nachtkastje naar de ideale werkhoogte gebracht worden. Dit maakt het schoonmaken of het uitvoeren van kleine reparaties aan de onderzijde van het nachtkastje een stuk eenvoudiger. Daarnaast worden rugproblemen als gevolg van tillen, verplaatsen en hanteren van de nachtkasten voorkomen.

Onze Work Postioners zijn ook inzetbaar als patiëntenlift, dialyseheffer of als tilhulp voor echoapparatuur. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Lift Quality

Hefsysteem op bedrijfswagen

Relatie: Hogenu, Vlaardingen

Probleemstelling

Hogenu is onder andere gespecialiseerd in het monteren en onderhouden van tunnelventilatoren. Deze werkzaamheden worden meestal in avond/nachtdiensten uitgevoerd, zodat het verkeer hier het minste hinder van ondervindt.

Om de werkzaamheden nog sneller en soepeler te kunnen laten verlopen zocht Hogenu een hefsysteem dat op een bedrijfswagen kon worden gemonteerd.

Oplossing

Op het chassis van de bedrijfswagen heeft Lift Quality een enkelscharige heftafel gemonteerd, die speciaal voor deze toepassing is ontworpen. Het platform is voorzien van een hekwerk met aflegmogelijkheden voor de apparatuur en onderdelen die voor de werkzaamheden noodzakelijk zijn.

Het scharenpakket van de heftafel is aangepast aan de laadvloer van de wagen, en bovendien verbreed voor optimale stabiliteit.

Met deze oplossing is een significante daling van de arbeidstijd en wegafsluiting gerealiseerd, en is de ergonomie aanzienlijk verbeterd.

Lift Quality

Work Positioner WP 205

Relatie: DEKO Holland, Arnhem

Probleemstelling

DEKO Holland is één van de toonaangevende Europese fabrikanten van professionele snijmachines voor kaas en vleeswaren. De operators in de fabriek hadden moeite met het hanteren van de snijmachines op 3 verschillende punten:

  1. Behandeling van de machines zelf tijdens de productiefase.
  2. Het plaatsen van de machines in dozen.
  3. Het palletiseren van de dozen.
Oplossing

Lift Quality ontwikkelde een klant specifieke oplossing door een standaard Work Positioner type WP 205 te voorzien van extra functies om de arbeidsomstandigheden te optimaliseren.

De Work Positioner WP 205 werd uitgerust met een elektrisch gestuurde grijper met 3 functies:

  • Grijpen en hanteren van de machines tijdens het productieproces (het heffen van de eenheden van het ene werkgebied naar het andere).
  • Na volledige assemblage kan de grijper snijmachines, die verschillende afmetingen hebben, in een doos plaatsen.
  • Het plaatsen van de dozen op een pallet voor verzending.

Door het unieke ontwerp van deze 3-in-1 oplossing, is DEKO Holland in staat om de productiviteit te verhogen en de handlingtijd te verlagen met een relatief goedkope oplossing. Het werk kan nu door slechts één man gedaan worden, terwijl voorheen twee operators de machines moesten tillen en kantelen voor plaatsing van de machines in de dozen. Een aanzienlijke verbetering van de ergonomie en de productiviteit! Bovendien heeft het DEKO Holland een besparing opgeleverd op de aanschaf van een balancer om de dozen te kunnen palletiseren.

Lift Quality

TRD 200 schaarheftafel

Relatie:Scania, Zwolle

Probleemstelling

Het orderpicken met de bestaande ATLET magazijntruck kon niet efficiënt genoeg gebeuren. Het beladen van de 2 meter hoge rolcontainers met dozen en kratten vanuit de stelling bleek voor de operators een te zware belasting voor de rug te geven.

Oplossing

Op de vorken van de orderpicker hebben wij een dubbel scharige EDMO schaarheftafel gemonteerd, type TRD 200. De heftafel is voorzien van een 4-weg rollenbaansysteem waarop de dozen en kratten vanuit de stelling geplaatst kunnen worden. Hierna kunnen deze zonder inspanning in de rolcontainer geduwd worden, die achter de heftafel is gepositioneerd. Met deze oplossing is een significante stijging van de productiviteit gerealiseerd, en is de ergonomie aanzienlijk verbeterd.

Lift Quality

EDMF kanteltafel

Relatie: Corus Tubes, Maastricht

Probleemstelling

Corus Tubes is onderdeel van de Tata Steel Group en is gespecialiseerd in het buigen van stalen profielen en buizen tot een lengte van 24 meter, lasersnijden, HD plasma-snijden en lassen. De onderdelen van de buigmachines zijn op speciale frames geplaatst die moeten worden gekanteld. Via een bovenloopkraan worden de onderdelen op een bank geplaatst voor reparaties en service.

Oplossing

Lift Quality heeft een speciale EDMF 180-90° kanteltafel ontworpen, zodat het mogelijk is om de frames met rollen met een elektrisch aangedreven pallettruck, en met behulp van een versterkte oprijdplaat op het 90° kantelplatform te plaatsen, zonder dat hiervoor een dure putconstructie noodzakelijk is.

De heavy duty kanteltafel maakt het mogelijk om de frames met onderdelen door één man te laten kantelen zonder inspanning. Dit bevordert de ergonomie en verhoogt de productiviteit. Daarnaast wordt een veilige werkomgeving gecreëerd en is er aanzienlijke vermindering van schade aan de onderdelen.

Lift Quality

Daar waar met het bestaande leveringsprogramma van Lift Quality of algemeen in de handel beschikbare apparatuur geen passende oplossing voor uw specifieke probleem beschikbaar is, kunnen wij in samenwerking met onze werkplaats maatwerk totaaloplossingen leveren. Ook voor die problemen waar ogenschijnlijk geen oplossing voor is, heeft Lift Quality vaak een simpele doch doeltreffende oplossing beschikbaar die volledig in eigen beheer wordt ontwikkeld en geproduceerd.
Lift Quality neemt de uitdaging graag aan! Neem contact met ons op voor meer informatie en advies.