•  Het verlichten van de arbeidsomstandigheden
  •  Het verhogen van de productiviteit van uw medewerkers
  •  Het reduceren van het ziekteverzuim

Manut-LM Vacuümheffers

Net als een schaarheftafel zet u de Manut-LM vacuümheffer in om rugklachten bij uw werknemers te voorkomen en op deze manier dus het kostbare ziekteverzuim te verminderen. Daar waar conventionele manipulatoren en hefarmen de producten “tillen”, maken onze Manut-LM vacuümheffers de te handelen producten juist gewichtloos. De producten zijn op deze manier nog sneller te handelen. Door de unieke tweehands bediening kan men de producten uiterst nauwkeurig positioneren met de vacuümheffer van Lift Quality.

Vacuümheffers opgebouwd uit drie componenten
De Manut-LM vacuümheffer is opgebouwd uit een drietal componenten:

  • de hefslang
  • de vacuümnap
  • de vacuümmotor

Het concept van de vacuümheffer is verbluffend eenvoudig. Tegelijkertijd is de heffer uiterst doeltreffend en kan in principe worden vergeleken met een stofzuiger. Een vacuümmotor creëert een vacuüm waarmee producten middels een vacuümnap kunnen worden opgepakt en vastgehouden. Is het product eenmaal opgenomen? Dan zorgt een vacuümslang voor de verticale verplaatsing van het product. Op het moment dat het product is opgenomen is het in feite volledig gewichtloos en kan het eenvoudig worden gehandeld.

Multifunctioneel inzetbaar
Onze vacuümheffers zijn multifunctioneel inzetbaar voor bijvoorbeeld zakken, kartonnen dozen, vaten, glas, hout en andere specials. Hieronder een overzicht van de mogelijke toepassingen.

Typen