Fysieke belasting, een belangrijke oorzaak van verzuim en beroepsziekten

Fysieke belasting is naast werkstress de belangrijkste oorzaak van verzuim en beroepsziekten. 42% van alle Nederlandse werknemers doet fysiek belastend werk.

Fysieke belastingDeze week publiceerde Arbo Online, het Arbo Kennisplatform over veilig en gezond werken, een artikel over de gevolgen van fysieke belasting. Aan ruim een derde van het werk gerelateerde verzuim liggen klachten aan het bewegingsapparaat ten grondslag. Fysieke belasting vormt daarmee een bedreiging voor de langdurige gezonde en productieve inzet van medewerkers. Lees hier het hele artikel over de gevolgen en aanpak van fysiek belastend werk op Arbo Online.

Bij Lift Quality bent u aan het juiste adres om fysiek zwaar werk aan te pakken. Met onze hef- en tilhulpmiddelen bieden wij pasklare en maatwerkoplossingen. Hierbij kunt u onder andere denken aan heftafels, work positioners, mini hoogwerkers, palletwisselaars en vacuümapparatuur. U vindt het allemaal op deze website.

Wij bieden passende oplossingen voor zowel de industrie als de gezondheidszorg. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor informatie of advies.